Teknoloji

Mırıldanarak Bile Şarkı Oluşturabilen Yapay Zeka Aracı YouTube’a Geliyor

YouTube, Google’ın DeepMind yapay zeka laboratuvarıyla birlikte geliştirilen yeni yapay zeka müzik özelliklerini test etmeye başlıyor. Bu özellikler arasında en dikkat çekici olanı Dream Track olarak adlandırılan özelliktir. Bu özellik sayesinde ünlü müzisyenlere istediğimiz şarkıyı söyletebiliyoruz. Olmayan müzik bile…

Sistemin işleyişi aslında oldukça kolaydır. Üretken yapay zekaya alışık olduğumuz gibi, emretmek vereceğiz. Yapay zeka da verdiğimiz komutlar doğrultusunda müzikal sözler oluşturacak. Sonra seçtiğimiz müzisyenlerin ağzından: 30 saniyeye kadarBu sanatçıların seslerinden bölümler dinleyebileceğiz.

Yapay zeka şarkıyı oluşturup söyletecek

Bu proje için YouTube dokuz sanatçıyla anlaşmaya vardı. Bu isimler Alec Benjamin, Charlie Puth, Charli XCX, Demi Lovato, John Legend, Papoose, Sia , T-Pain ve Troye Sivan. Konuyla ilgili açıklama yapan Lovato, geleceği şekillendirecek gibi görünen yapay zekaya sanatçıların da katılması gerektiğini düşündüğünü söyledi.

Dream Track, DeepMind’ın en gelişmiş müzik oluşturma modelidir. Lyria kullanacak. YouTube, Lyria’nın eklenmesinin gelecekteki ürünler ve araçlar için geri bildirim toplamayı teşvik edeceğini söylüyor.

Üfürümler müzik olacak

YouTube’un müzik departmanı başkanı, bu girişimin, sanatçılar ve hayranlar arasında daha derin bir bağ oluşturmak için teknolojinin nasıl kullanılabileceği konusunda keşiflere yol açabileceğine inandığını söyledi. Lyor Cohenve şirketin üst düzey yöneticileri Tony Reid Ayrıca bu özellik kullanılarak müzik oluşturulabileceğini de açıkladı. Bu yeni araçla üflemeli çalgılarla mırıldanarak veya ses çıkararak müzik yaratmak mümkün olacak.

“Yapay zekanın potansiyeli inanılmaz derecede heyecan verici,” dedi Cohen. Ancak her yeni teknolojiye sorumlu bir şekilde yaklaşmamız gerekiyor ve bunu unutmadık. Yapay zekanın amacı bu insan yaratıcılığının arttırılmasıAnahtar, onun yerini almayacağını anlamaktır.” ifadelerini kullandı.

YouTube ayrıca bu özellik kullanılarak oluşturulan iki örnek müzik de yayınladı.

Şarkı, Charlie Puth’un sesiyle “Zıtlıklar birbirini çeker” komutuyla bestelendi:

Florida bölgesine ait olan bu parçanın bestesi ve sözleri Dream Track ile ilgili olup, ses T-Pain’e “Güneşli bir Florida sabahında, R&B” komutuyla gelmektedir:

haber-maltepe.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu