Haber

Yunanistan’da geçen hafta tren kazası nedeniyle düzenlenen protestoya polis müdahale etti.

Yunanistan’da geçen hafta meydana gelen tren kazasında hayatını kaybedenler için düzenlenen eylemde polis taş ve molotof kokteyli atan göstericilere müdahale etti.

Yunanistan Devlet Memurları Sendikaları Konfederasyonunun (ADEDY) kazaya dikkat çekmek için düzenlediği 24 saatlik grev davetine sağlık çalışanları, öğretmenler ve çok sayıda özel sektör çalışanı katıldı. Grev nedeniyle deniz ve demiryolu ulaşımı dururken, otobüs ve troleybüs çalışanları da günün belirli saatlerinde iş bıraktı.

Başkent Atina’da Syntagma Meydanı’nda toplanarak pankartlar taşıyan 40 bini aşkın aktivist sloganlar atarak kazanın asıl sorumlularının bulunmasını istedi. Bir grup göstericinin taş ve molotof kokteyli atmasının ardından polis göstericilere göz yaşartıcı gazla karşılık verdi. Olaylarda 20’den fazla aktivist gözaltına alındı.

Diğer illerde de benzer eylemler

Tren kazasındaki ihmale dikkat çekmek için Selanik, Larisa ve Patra’da binlerce kişi yürüdü. Bu şehirlerde polis ve aktivistler arasında arbede yaşandı. Polis göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Etkinlik

Larisa kentine 26 kilometre uzaklıktaki Tempi bölgesinde geçen hafta meydana gelen kazada birden fazla üniversite öğrencisi 57 kişi hayatını kaybetti.

Demiryolu hattında zıt yönlerde hareket eden yolcu ve yük treninin çarpışması, Yunan demiryollarında altyapı ve güvenlik sistemlerinin eksikliğini ortaya çıkarmış, ihmaller tepkilere yol açmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu